Mali čovjek

Pregledano: 2018, Objavljeno 16.08.2019. 17:28:05, Kategorija Priče i pjesme

Mali čovjek je ustao rano ujutro, po običaju u 5.20 sati. Obavio je nuždu, oprao zube, umio lice i obukao se. Prije odlaska je poljubio ženu i djecu, uzeo kutiju s doručkom i krenuo na posao. Radio je u podzemnom rudniku dijamanata. 

Čekirao se i s kolegama rudarima se dizalom spustio u jamu duboku gotovo tisuću metara. Kolege ga nisu primijetile kada je ušao u dizalo. Mali čovjek je došao na svoje mjesto, uzeo svoj kramp i počeo kopati. Bio je zavučen u rupu i nitko ga nije primjećivao dok je marljivim pokretima kopao i pomno promatrao svaki centimetar stijene. Taj dan je iskopao savršeno bijeli sirovi dijamant, najveći i najvrjedniji do sada iskopan u ovom rudniku. Svi su se rudari okupili oko dijamanta koji je bio veći i od Malog čovjeka kojega i dalje nitko nije primjećivao. 

Nakon isteka radnog vremena, Mali čovjek je predao dijamant šefu, potpisao predajnicu i podigao ček nakon čega je otišao kod blagajnice da mu isplati naknadu. Blagajnica ga nije vidjela, nego mu je samo isplatila novac i pečatirala izdatnicu koju je potpisao.

Nakon toga je otišao kući. Noć je pala. Njegova marljiva žena mu je skuhala večeru, a nakon večere su obavili razgovor, po običaju. Umor im je polako sklapao oči. Djeca su išla spavati, a malo zatim i oni.

Mali čovjek je ustao rano ujutro, po običaju u 5.20 sati.

.

Autor: David Mijoč

O nama

David i Marina Mijoč iz Kupresa, Bosna i Hercegovina, u braku. Obični ljudi. Bez glume i pretvaranja, laži i smicalica. Jednostavno, darujemo naše znanje i vještine koje bi mogle biti od koristi nekome tko ugasi televizor, utiša buku u svojoj glavi i otkrije svoje neotkrivene talente te krene u avanturu života. Nitko nas ne tjera, radimo iz ljubavi i to je sve. Svi sadržaji koje objavljujemo su potpuno besplatni i svatko ih može koristiti kako želi. 

Pretraga
Društvene mreže