15.04.2021. - Dvije strane

Pregledano: 1170, Objavljeno 18.04.2021. 10:45:34, Kategorija IZ DNEVNIKA...

Nijem. Pred propasti. Tom dubokom rupom bez dna. Silovita i strašna, mračna i poželjna, ugodna i ohola. Ako pogledam dole, povući će me u svoju utrobu i sažvakati dijete u meni ali bit ću ubrojen i moćan, poznat i priznat. Osluškujem šapate. Baci se. Prepusti se. Pridruži se. Otvoren sam za sve osim za jedno. Odvraćam pogled na drugu stranu.

Nijem. Pred veličanstvom. To divno svjetlo ali ne kao sunce, žarko i vatreno. Nego maleno i obično kao obični razgovor, kao nježni povjetarac, kao miris cvijeta, kao zvuk violine, kao komadić kruha, kao poljubac u čelo. Zrake svjetla se provlače kroz oštro trnje, ne nazire se odakle dolaze. Ljudi sijeku trnje da dođu do svjetla no trnje izrasta još veće. Okreću se, odustaju. Vidim nekolicinu, idu. A trnje im otkida meso s kostiju. Nastavljaju i ne obaziru se. Drugi ih mrze zbog toga. Više i ne liče na ljude. Strašno! Ili Divno.

Put se račva. Odluka je na meni. Odlučujem. Idem naoštriti motornu pilu i ispilati drva.

Iz Dnevnika

O nama

David i Marina Mijoč, u braku. Obični ljudi. Bez glume i pretvaranja, laži i smicalica. Jednostavno, darujemo naše znanje i vještine koje bi mogle biti od koristi nekome tko ugasi televizor, utiša buku u svojoj glavi i otkrije svoje neotkrivene talente te krene u avanturu života. Nitko nas ne tjera, radimo iz ljubavi i to je sve. Svi sadržaji koje objavljujemo su potpuno besplatni i svatko ih može koristiti kako želi. 

Pretraga
Društvene mreže